Endodòncia

L’endodòncia és un mètode utilitzat en odontologia conservadora on el principal objectiu és allargar la vida útil de la peça dental afectada per una càries en estat avançat.

Quan m’han de practicar una endodòncia?

Les endodòncies es practiquen quan una càries ha malmès tant els teixits de la peça que l’únic tractament conservador possible és extreure el nervi de la dent, netejar i omplir amb una pasta especial tot l’interior de la peça per assegurar-nos que no quedin restes de qualsevol tipus de germen i així evitar que proliferin i, finalment, es restaura la peça amb empast dental i es col·loca una funda.

Per què és necessari que em posi una funda dental?

Quan es practica una endodòncia, la dent deixa de rebre reg sanguini i podríem dir que mor. Tot i haver fet la reconstrucció posterior de la peça, s’anirà debilitant i es tornarà molt fràgil i d’un color més fosc, de manera que en poc temps la peça es fracturarà i l’única opció possible serà l’extracció total de la dent i la col·locació d’un implant dental.

La funció de la funda és protegir el queixal o la dent afectada permetent allargar la vida útil de la peça afectada el màxim de temps possible. Aquestes peces reconstruides poden continuar patint càries, cosa que ens podria fer perdre la dent de manera definitiva o afectar les peces properes. Per tant, una correcta higiene dental i revisions periòdiques al dentista són imprescindibles per allargar el màxim d’anys la vida útil de la peça dental endodonciada.

Vols que hi donem una ullada? Truca’ns, la primera visita és gratuïta 😉

Pregunta a l’Expert

Podràs resoldre els teus dubtes.


  Informació bàsica sobre Protecció de Dades.
  Responsable: Clínica Dental Bertomeu SL
  Finalitat: Obtenció del teu consentiment per respondre a les qüestions que ens planteges i sol·licitar-nos cita a través del nostre formulari de contacte.
  Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  Destinataris: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
  Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.
  Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra política de privacitat.