Higiene dental

Mantenir una correcta higiene bucodental és imprescindible per a procurar una correcta salut de les nostres dents. El raspatllat diari no és suficient per a una correcta higiene en la majoria de les persones, ja que depenent del nostre tipus de saliva i, sobretot, de la nostra alimentació, podem ser més o menys propensos a la formació de placa dental o càries. Per tant, és important fer una visita anual al dentista per tal que avaluï la necessitat de fer o no una higiene dental. Els professionals recomanen una higiene anual, però és cert que hi ha pacients que possiblement la necessitin bianual o d’altres que la necessitin semestralment. És important que sigui un professional de confiança qui revisi el teu somriure periòdicament.

En què consiteix la higiene dental?

La finalitat de la higiene dental és l’eliminació de tosca per evitar l’afecció periodontal i la posterior pèrdua de peces dentals. A la Clínica Dental Blanc utilitzem un sistema d’ones sonores que fragmenten la placa dental i permeten la retirada de tota la tosca, font de bactèries i gèrmens. Durant la higiene, el dentista aprofitarà per revisar si hi ha alguna càries o una altra afecció i ho corroborarà amb una ortopantomografia, si és necessari, que et realitzarem a la mateixa clínica i al moment.

Durant la higiene també es procedeix a l’eliminació de taques produides pel cafè, infusions, vi, tabac… mitjançant una solució de bicarbonat professional altament respectuós amb l’esmalt de les nostres dents. Finalment es neteja cada peça dental amb una pasta dentífrica d’alta concentració que eliminarà qualsevol tipus de bactèries residuals per acabar polint les peces amb una goma especial 100% segura per al nostre esmalt.

A la Clínica Dental Blanc acabem el tractament amb una fluorització després de la higiene dental molt beneficioda per aquelles persones amb tendència a patir càries. La fluorització enfortirà l’esmalt de les teves dents i gaudiran de major protecció davant les bactèries causants de les càries.

En què consisteix la fluorització?

En menys de 10 minuts ja haurem acabat. El tractament consta en col·locar una cubeta doble, tant per a les dents superiors com per les dents inferiors, amb un gel fluoritzat amb un gust molt agradable a maduixa. T’ho hauràs de deixar posat sense tragar saliva fins que les teves mucoses bucals hagin absorvit el gel i, llestos! Només hauràs d’estar 30 minuts sense beure aigua i una horeta sense menjar. D’aquesta manera ens assegurem que la solució penetri al màxim.

Vine a visitar-nos! La primera visita és gratuïta 😉

Pregunta a l’Expert

Podràs resoldre els teus dubtes.


  Informació bàsica sobre Protecció de Dades.
  Responsable: Clínica Dental Bertomeu SL
  Finalitat: Obtenció del teu consentiment per respondre a les qüestions que ens planteges i sol·licitar-nos cita a través del nostre formulari de contacte.
  Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  Destinataris: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
  Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.
  Informació addicional: Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra política de privacitat.

  Articles d’el Blog relacionats

  Cures després de realitzar-se una Endodòncia

  L’endodòncia és un procediment per a extirpar la polpa dental de les dents que es [...]

  La saliva i la seva funció

  Què és la saliva? La saliva és un fluid incolor corporal que tenim i produïm [...]

  Raspall manual o elèctric?

  Existeixen diferències entre el raspall manual i raspall elèctric, tots dos amb avantatges i desavantatges. [...]

  Embaraç i dentista

  El dentista durant l’embaraç Mantenir una bona salut bucodental abans i durant l’embaràs és fonamental [...]

  10 raons per visitar el dentista aquest 2021

  És molt comú que la majoria de les persones deixin passar anys sense visitar el [...]

  La importància de les dents de llet

  Les dents de Llet són importants per a la salut bucal del nen, la cura [...]