Ortodòncia Infantil a Pineda de Mar

ORTODÒNCIA INFANTIL

L’ortodòncia infantil és la correcció de les dents i ossos de la boca mal col·locats mitjançant aparells fixos (brackets), re-movibles o retenidors. Per a nosaltres, la teva clínica dental a Pineda de Mar, son molt importants els nostres pacients més petits, així que en aquest article us n’adonareu que és molt interessant i us informem de què tenir en compte si teniu nens a casa.
Els tractaments d’ortodòncia infantil, solen ser més eficaços que els realitzats quan som adults, ja que l’estructura òssia que suporta les dents està en creixement i les dents definitives encara no han erupcionat per complet. Els ortodoncistes recomanen que els nens comencin a realitzar-se una revisió anual de les seves dents a partir dels 7 o 8 anys. A aquesta edat les dents incisives superiors i inferiors ja son definitives o estan erupcionant, per la qual cosa serà senzill realitzar un diagnòstic precoç de possibles alteracions del creixement ossi.
A la Clínica Dental Blanc també recomanem aquest tractament en les edats més primerenques tot pensant en els adolescents, ja que en aquestes edats sempre els és més difícil começar aquest tipus de tractament pel tema estètic.

En què consisteix el tractament d’Ortodòncia Infantil?

Correctors fixos: són els més comuns i són els coneguts com a brackets, que van enganxats a cada dent per a adaptar la posició de cada peça i corregir els problemes de dents sobreposades i d’oclusió o mossegada. Existeixen tant metàl·lics com de porcellana, aquests últims més estètics en mimetitzar-se millor amb el color de la dent.
Correctors re-movibles: més coneguts com “de posar i treure”, són aparells de material acrílic que s’encaixen a les peces molars mitjançant estructures metàl·liques. Aquests aparells corregeixen defectes de mossegada i del paladar, i condiciona el seu resultat a la disciplina del pacient per a portar-los posats. Existeix un mínim d’hores per a portar l’aparell posat perquè sigui efectiu. El seu resultat està totalment relacionat amb el temps d’ús. Per a què aquests aparells siguin efectius, es recomana utilitzar-los entre 12-14 hores al dia.

Existeix una preparació per a l’Ortodòncia Infantil?

• Generalment no cal preparar-se per al tractament d’ortodòncia, ja que no existeix cirurgia ni una preparació de la zona a tractar. Això sí, hem de recordar sempre que una correcta higiene dental habitual és imprescindible durant el nostre dia a dia. En alguns casos, l’especialista pot veure necessari tractar prèviament altres patologies dentals que existeixis com per exemple, les  càries.

Quines cures cal tenir en compte després de l’Ortodòncia?

• Una vegada finalitzat el procés de l’ortodòncia infantil, l’odontòleg o ortodoncista procedirà a retirar l’aparell dental, podent substituir per exemple una ortodòncia fixa per una re-movible en l’etapa final de la correcció dental.

• En alguns casos, el pacient pot requerir que se li implanti un retenidor fix, que es col·loca per darrere de les dents i permet que no es tornin a desplaçar una vegada retirada l’ortodòncia.

A la Clínica Dental Blanc comptem amb una ortodoncista amb una llarga trajectòria en ortodontopediatría.

Veniu a visitar-nos sense compromís! La primera visita és gratis 🙂

Si també vols informació sobre Ortodòncia Invisible, clicka a aquest enllaç.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *