FAQs sobre Implants Dentals | Dentista Pineda de Mar

Preguntes Freqüents Implantologia Dental – Dentistes Pineda de Mar

Què és un implant dental?

L’implant dental és la tècnica utilitzada quan ens falta una o més peces dentals.
La tècnica consisteix a retirar el queixal malmès i/o l’arrel (part del queixal que queda amagada per les genives) sobrant d’una peça ja inexistent i posteriorment col·locar-hi un implant de titani biocompatible d’alta qualitat. Un material altament hipoal·lergogen per a així evitar un possible rebuig per part del nostre organisme i evitar possibles rebutjos i infeccions.
Es col·loca un caragol de titani just en el lloc que ocupava l’arrel de la dent o del queixal on posteriorment s’afegirà una corona de porcellana del mateix color que la resta de la dentadura.

Per a què serveix un implant dental?

  1. Per a substituir les dents perdudes de forma permanent.
  2. Per a reemplaçar un queixal natural destruït a conseqüència d’una càries o malaltia periodontal.
  3. Per a ocupar l’espai d’una peça absent.

És important si perdem una dent reemplaçar-la el més aviat possible perquè les peces adjacents es van desplaçant, provocant un desequilibri en la nostra boca i problemes oclusius que malmetrán la resta de la dentadura.

Quines fases té un procés d’implantologia dental?

PRIMERA FASE
El nostre implantòleg realitzarà un estudi previ amb la finalitat de determinar el nombre d’implants que puguis necessitar i conèixer si posseeixes os suficient per a la col·locació exitosa de peces artificials.

SEGONA FASE
En cas de no comptar amb suficient altura òssia en el maxil·lar, el nostre implantòleg (o cirurgià maxil·lofacial) realitzarà una cirurgia denominada elevació de si maxil·lar.

TERCERA FASE
Hagi estat necessari o no l’elevació de si, els implants es col·locaran en el maxil·lar o la mandíbula amb anestèsia local.

QUARTA FASE
És important que l’implant s’uneixi fermament a l’os, per tant es deixaran passar uns tres mesos per a la col·locació de la pròtesi sobre implant definitiva. Durant aquest període et col·locarem una pròtesi provisional que cobrirà l’absència dental i així millorar l’estètica de la teva boca durant aquests mesos.

CINQUENA FASE
Una vegada que l’implant s’hagi integrat fermament a l’os, l’implantòleg col·locarà la pròtesi definitiva (part externa visible de la dent) que va caragolada a l’implant per a què quedi fixada férmament com si fos una peça dental originària.

SISENA FASE
Lluir un somriure espectacular i gaudir dels plaers culinaris, sense cap mena de temor.

Fa mal posar-se un implant dental?

Durant la intervenció no notaràs cap dolor, ja que l’implant dental és col·locat per un cirurgià maxil·lofacial que per a realitzar el procediment d’una manera eficaç i segura aplicarà anestèsia local o bé sedació intravenosa (en els casos especials).

La intervenció no necessita molt de temps. Si es necessita empelt d’os augmenta el temps de realització i poden augmentar les molèsties post quirúrgiques.
No és un procés dolorós, encara que si es pot patir alguna molèstia just després de la intervenció, que amb remeis farmacèutics s’alleugen sense cap mena de complicació.

Una vegada acabat el procediment el cirurgià et donarà una sèrie de pautes a seguir durant el postoperatori:

  • Higiene: el mateix dia de la intervenció no s’aconsellen raspallar les dents ni col·lutoris generalistes. A Clínica Dental Blanc et donarem un col·lutori especial amb gasses pera a què et col·loquis sobre la ferida. L’endemà cal recuperar els hàbits tenint especial cura per a no fregar la zona operada.
  • Sagnat: és normal que la zona intervinguda sangni durant el primer i fins i tot el segon dia. El millor és utilitzar gases que absorbeixin la sang i anar canviant-les cada cert temps. La primera nit es recomana dormir amb el cap lleugerament més alt que el cos.
  • Exercici físic: durant una setmana és millor que se suspenguin les activitats físiques per a evitar problemes de sagnat, dolor o inflamació.

Quant duren els implants dentals?

Els implants dentals són un tractament que pot durar molts anys.

Per a mantenir els implants en perfecte estat és necessari tenir una correcta higiene dental i acudir a revisions al dentista de manera periòdica.

Cal deixar de fumar per a posar-se un implant?

El tabac és un factor de risc de moltes malalties i entre elles de la periimplantitis. La periimplantitis és la inflamació del teixit que envolta l’implant dental i provoca la pèrdua de l’os que el sustenta. Com a conseqüència, fumar multiplica el risc de fracàs de l’implant.

Les noves dents seran del mateix color que les meves dents originals?

Els avanços en estètica bucodental permeten que el color de les noves dents sigui idèntic al color de les dents naturals.
Per a establir el color més adequat per a cada pacient no sols es mesura la tonalitat de les dents sanes, a més es contemplen altres factors com: edat, els diferents tons de les dents confrontants i la situació de la nova dent respecte al conjunt de la boca.
Les noves dents no podran diferenciar-se de les dents originals.

Si és necessari substituir moltes dents, es col·loca un implant per dent? (Pròtesi fixa)

Existeixen diferents tipus d’implants adaptats a la necessitats de cada pacient. Si les peces a substituir són diverses i es troben confrontants, no és necessari canviar dent a dent.

Altres alternatives són tan eficaces com la substitució unitària:

  • Restauració parcial: és duta a terme quan les peces a canviar estan adjacents. Es col·loca dos o tres implants que puguin subjectar amb fermesa el pont de les dents corresponents; 3, 4 o les necessàries.
  • Restauració total: aquest tipus de substitució es realitza si és necessari canviar el maxil·lar complet o la mandíbula. Es col·loquen 6 o 8 implants i sobre ells la pròtesi dental que es fixarà amb els caragols.

Si vols informar-te sobre el teu cas, truca’ns o visita’ns sense compromís.

La primera visita és gratuïta 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *