Tractament d’Endodòncia | Dentista Pineda de Mar

Matar el Nervi | Tractament d’Endodòncia

Si tenim una càries i no ens la tractem, aquesta afecció bacteriana anirà creixent foradant la nostra peça denta; primer penetrarà a l’esmalt i, a mida que avanci la càries, penetrarà a la dentina i serà quan patirem mal de queixal.
Si un cop tractada la càries avançada continuem tenint sensibilitat, aleshores podrem corregir l’afecció de manera conservadora, coneguda com a endodòncia o col·locar-nos un implant dental fix directament.

En què consisteix el tractament conservador per salvar una peça dental?

El tractament es coneix com a endodòncia o, popularment, com a “matar el nervi”. Aquest tractament conservador ens permet mantenir la nostra peça dental un cop s’hagi endodonciat. El dentista t’extraurà el nervi dental situat a les arrels, de manera que la peça quedarà “morta”.
La dent ja no et farà mal però com a contrapartida ja no rebrà reg sanguini, per això es diu que està “morta”. Un cop realitzada l’endodòncia s’haurà de procedir a la col·locació d’una funda dental de porcella per a protegir la peça dental en qüestió.

Per què m’haig de posar una funda dental a la dent endodonciada?

Com hem exposat anteriorment, la peça ondodonciada no rep reg sanguini, això provoca que la peça s’ennegreixi lleugerament i es va debilitant fins al punt, que si no ens col·loquem la funda, en màxim dos anys, la peça se’ns trencarà simplement menjant un tros de xocolata o un tros de pa.
És per aquest motiu que la nostra recomanació és col·locar en el menor temps possible la funda que protegirà la nostra peça dental ortodonciada durant anys.

L’odontòleg et reconstruirà el forat provocat per la càries i pel mateix procés de l’endodòncia i, posteriorment, en una altra sessió, et col·locarà una funda de porcellana feta a mida i del color de la resta del teu esmalt dental sobre la peça dental afectada. D’aquesta manera, podràs conservar la teva dent durant anys.

És efectiu el tractament d’endodòncia?

En termes generals hem de dir que sí que ho és. La peça dental correctament ortodonciada i reforçada per una funda, es podrà mantenir durant anys o molts anys. El “problema” el trobem quan per motius ja sigui perquè l’endodòncia no s’ha realitzat correctament o, pel simple fet de mantenir una dent sense reg sanguini, pot passar que amb el temps, la constant oclusió del dia a dia sobre una peça “morta”, acabi provocant dolor gingival o, el més comú, un quiste al voltant de qualsevol zona del del nostre queixal.
Si això es dóna, caldrà extreure tant la funda com la peça dental, extreure el quiste i procedir amb la col·locació d’un implant. Sovint els quistes van acompanyats d’infecció amb pus, provocant els coneguts i dolorosos flemons i, sovint, amb supuració a través de les genives.
Aquesta intervenció la durà a terme el metge màxil·lofacial ja que és considerada una intervenció quirúrgica.

Si necessites més informació pots trucar-nos al 93 767 24 24 o escrivint-nos a “Contacte”

Recorda que la primera visita és gratuïta i sense compromís!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *