L’Endodoncista

A Clínica Dental Blanc, tenim un especialista per cada tractament, com per exemple l’endodoncista.

Què és un endodoncista?

L’endodoncista és un odontòleg expert en els tractaments dentals dels teixits tous de l’interior de la dent, —d’aquí el prefix “endo”, que significa “dins” en grec— que reben el nom genèric d’endodòncies.

Les endodòncies són un tractament sovint complex i exigent, per la qual cosa requereix professionals formats.

A Clínica Dental Blanc, el teu dentista a Pineda de Mar, encarreguem aquesta mena d’intervencions a l’endodoncista: professional que, a més de la carrera d’Odontologia, ha rebut una formació de postgrau específica en Endodòncia: un màster universitari d’un any de durada.

Si una de les teves peces s’ha fracturat o sents dolor o una sensibilitat sobtada en un de les teves dents, el més convenient és que acudeixis al més aviat possible al dentista.

A la Clínica Dental Blanc, amb professionals de diferents branques, l’odontòleg general valorarà el teu cas en una primera revisió i et derivarà a l’endodoncista si ho considera oportú.

En què consisteix una endodòncia?

Els conductes radiculars són els canals que circulen per l’arrel de la dent i que contenen el vas sanguini i el nervi que la mantenen viva.

En casos de rebre un cop o una càries molt profunda, els teixits interns d’una o més peces corren el risc de veure’s afectats.

En aquests casos, el pacient habitualment experimenta un dolor agut, ja que la infecció es troba ja en la polpa dental, molt prop del nervi. Quan això ocorre, sol ser necessària una endodòncia.

Aquests tractaments “buiden” els conductes radiculars de la dent afectada per la càries, insensibilitzant la peça i evitant així la seva extracció. Posteriorment, l’endodoncista emplenarà el buit, el segellarà i l’odontòleg general reconstruirà la corona de la peça.

Aquests tractaments d’endodòncia poden realitzar-se en dents amb d’un, dues o diversos conductes en les arrels dentals.

Així, podem parlar d’endodòncies uni, bi o multirradiculares. En qualsevol dels casos, l’endodoncista és capaç de frenar la infecció d’una dent afectada per la càries.

A Clínica Dental Blanc de Pineda de Mar, la primera visita es gratuïta, vine i et farem un diagnòstic adaptat a les teves necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *