Quines són les diferències entre brackets i ortodòncia invisible?

Des de Clínica Dental Blanc i els nostres dentistes a Pineda de Mar t’expliquem quines són les diferències que hi ha entre brackets i ortodòncia invisible, Invisalign.

El tractament d’ortodòncia s’utilitza per a corregir les dents i tots dos tractaments tenen la mateixa funció, però existeixen grans diferències entre ells i aquí te les explicarem per a què vegis quin d’ells s’ajusta més a les teves necessitats.

Brackets Fixes vs Brackets Transparents Invisalign

  • DIFERÈNCIA ESTÈTICA:

Característica més diferenciadora, l’ortodòncia invisible Invisalign aparentment no s’aprecia l’aparell en boca i, per tant, és molt menys perceptible.

Els brackets metàl·lics per contra, tenen un impacte visual que suposa un mur estètic i poden generar problemes d’autoestima tant en les persones adultes com en els més joves.

  • DIFERÈNCIA EN LA HIGIENE:

Alguns pacients pateixen càries quan utilitzen un tractament d’ortodòncia amb brackets per una higiene incorrecta, ja que s’acumula fàcilment menjar i bacteris entre els aparells.

Per contra, l’ortodòncia invisible en sno estar fixada permanentment, pots extreure’ls durant els menjars i la seva posterior neteja dental és molt més senzilla evitant així les càries.

  • DIFERÈNCIA EN CASOS GREUS:

En general, per a casos greus o molt complicats, es recomana realitzar el tractament de brackets, ja que el tractament pot veure’s prolongat en el temps.

  • DIFERÈNCIA EN LA SEVA COMODITAT:

Els brackets a vegades, sobretot al principi del tractament, produeixen irritacions a l’interior de la boca o nafres que se solucionen utilitzant un tipus de pasta que es col·loca damunt de cada bracket, però que per contra augmenten el volum en la boca, ocasionant més claredat visual en l’ús d’aquest tractament.

Per contra, l’ortodòncia invisible a penes produeixen molèsties en boca, el seu tacte és suau i es retira fàcilment sense ocasionar danys en boca.

  • EFECTIVITAT EN TRACTAMENT:

Aquest punt no el podem considerar una diferència, ja que tots dos tractaments són igual d’eficaços.

  • PREU:

En general, el preu de l’ortodòncia invisible és una mica més elevat.

És complicat fer una valoració general en aquest punt ja que pot canviar el tractament en cada pacient.

Demana informació als nostres dentistes a Pineda de Mar i t’assessoraran sobre el tractament i import concret en el teu cas.

 

Vols millorar el teu somriure? No dubtis a realitzar una consulta per a Clínica Dental Blanc de Pineda de Mar, podem ajudar-te!

Demana cita, la primera consulta és gratuïta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *