Implants Dentals

Implants Dentals – Clínica Dental Blanc

Un implant dental és l’opció que tenim quan una de les nostres dents o queixal està tant malmès que és necessària la seva extracció i la col·locació d’un cargol de titani per, posteriorment, posar-hi una funda dental.
Aquesta intervenció es duu a terme en una sola sessió de, generalment, no més d’una hora. Aquest temps pot variar si hi ha més patologies dentals o per qualsevol altre motiu propi del o la pacient.

Quan és necessari que em posi un implant dental fix?

Si tenim una càries i no ens la tractem, aquesta afecció bacteriana anirà creixent foradant la nostra peça denta; primer penetrarà a l’esmalt i, a mida que avanci la càries, penetrarà a la dentina i serà quan patirem mal de queixal.
Si un cop tractada la càries avançada continuem tenint sensibilitat, aleshores podrem corregir l’afecció de manera conservadora o col·locar-nos un implant dental directament.

 

Com es col·loca un implant dental?

Primerament el doctor extraurà la peça malmesa. En el cas que hi hagi una infecció provocada per una endodòncia fracassada, el més provable és que s’hagi de reomplir l’os que la pus ha desfet amb “os artificial”. Posteriorment es col·loca un cargol de titani i s’espera un mínim de 3 mesos per a col·locar la nova peça dental generalment de porcellana, ja que és efectiva i duradora, feta a mida i del color de la resta de les nostres dents, cosa que farà que sembli una peça dental pròpia.
A Clínica Dental Blanc, el teu dentista a Pineda de Mar, sempre fem una ortopantomografia (radiografia de boca) in situ per tal de poder veure, minuts després de finalitzada la intervenció, com ha quedat col·locat l’implant dental. Durant els 3 mesos posteriors es demanarà al o la pacient que ens visiti per a realitzar una radiografia mensual per veure com evoluciona l’implant i evitar possibles moviments, cosa imprescindible per a un èxit 100% fiable de l’implant que estem col·locant.
Un cop l’os artificial ha endurit suficient, es prenen mides per a la fabricació de la peça dental definitiva i, un cop arriba, es col·locarà sobre l’implant, tot caragolant-la al cargol que ja tenim implantat per tal que quedi fixada com si fos una dent pròpia. Finalment es taparà el foradet del cargol amb pasta d’empast del mateix color que la peça, de manera que ningú se n’adonarà que és una dent artificial.

 

És efectiu l’implant dental?

Un implant dental ben col·locat pot ser definitiu, és a dir, que el pots mantenir durant tota la vida. Tot i així, podríem dir que l’èxit absolut seria d’un 90% dels casos. Els pocs implants dentals que fracassen ho poden fer per diversos motius:
1- Rebuig a l’implant. A Clínica Dental Blanc no tenim cap cas propi que ens hagi fracassat l’implant per aquest motiu. Però per assegurar-nos l’èxit, és imprescindible que l’implant sigui de titani, però quan diem titani, volem dir titani, i no banyats en titani. Aquest metall és altament hipoal·lergènic i, per tant, que el nostre cos el rebutgi és pràcticament impossible.
Tot i així, és cert que hi pot haver casos i, a l’igual que passa amb qualsevol altra pròtesi de titani que es pugui col·locar a la resta del cos, hi ha persones que presenten rebuig i s’ha d’extreure l’implant i buscar una alternativa.
2- Infecció de l’implant. Això rarament es dóna però de vegades, tot i no haver patit rebuig a l’implant de titani, amb els anys podem notar una petita molèstia causada per una infecció al voltant de l’implant. Això es pot donar per diferents causes i, moltes vegades no se sap ben bé el per què. Pot ser causat per la retracció gingival per un raspallat incorrecte, per causa del bruxisme nocturn, quan pressionem les dents i, donada la pressió podem fer patir l’implant. Aquest casos són extremadament rars.
3- Trencament o esquerdament de la funda. Generalment això passa en aquells pacients que presenten bruxisme i no es col·loquen una fèrula de descàrrega per dormir. El bruxisme provoca que mentre dormim pressionem les dents, fins i tot fent-les repicar i fregant-les les unes contra les altres. Aquesta afecció ens llimarà les nostres peces originals fins al punt de fer-les molt petites o fins i tot, de trencar-les. Als implants se’ls esquerda o trenca a causa d’aquesta pressió. Hem de pensar que els implants són pràcticament com una peça dental pròpia i fan la funció incisiva o trituradora de la mateixa manera que ho fa una peça nostra original. Tot i això, no hem d’oblidar que no deixa de ser quelcom artificial que inevitablement és més dèbil que l’esmalt natural de les nostres dents originàries i hem de tenir més cura.
Tot i així, la causa més comuna per trencament de la corona dental artificial es degut al mal ús que se’n fa. Hi ha pacients que han patit aquest trencament per haver volgut trencar la closca d’una nou amb els implants o qualsevol altre material massa dur. Per tant, compte amb el que mossegueu! 😉 La “bona notícia” és que si es trenca la corona, substituir-la per una de nova és molt més econòmic que si ens haguéssim de re-col·locar el cargol de titani.

 

Em puc fer més d’un implant dental?

I tant! Pensa que et pots col·locar en una mateixa consulta des d’un implant a la boca sencera. Hi ha pacients que només tenen afectada una peça dental i, per tant, en menys d’una horeta ja haurem acabat. A l’altra extrem tenim aquelles persones que s’han de col·locar tota la boca. Aquí òbviament la intervenció és més llarga i fins i tot es pot realitzar en vàries sessions a petició del pacient.
De totes maneres, abans de realitzar el tractament t’informarem de com es farà, com procedirem i les opcions que tens. Tot i així, a no ser que sigui un cas en el que no es pugui, sempre recomanem fer-ho tot el mateix dia, ja que així aprofitem per a què no hagis de patir una altra intervenció i tornar a tenir durant uns dies una ferida amb punts a la boca. Però tu decideixes! 😉

Esperem que t’hagi sigut d’utilitat!

Si vols més informació, pots contactar-nos a través de “Contacte” en aquesta mateixa web o trucant-nos al telèfon: 93 762 24 24.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *